De geschiedenis van Dinkelberg.

Een verhaal om U tegen te zeggen. Al drie generaties lang is Dinkelberg de kwaliteitsschoenmaker van Deventer. 90 jaar ervaring en vakmanschap staan aan de basis van de kwaliteit die u nu gewend bent. Als één van de laatste familiebedrijven in Deventer zijn we trots om u te mogen verwelkomen.

Ervaring als basis voor kwaliteit en service.

De historie van Dinkelberg begint met Henk Dinkelberg, die in 1927 zijn schoenmakerij oprichtte in de Smedenstraat in Deventer. Samen met zijn zoon Jan legde Henk de basis voor onze werkplaats, waar ambachtelijk vakmanschap nu samen komt met moderne technieken en de beste materialen. Dinkelberg mag met trots vermelden dat zij is benoemd tot Meester Schoenmaker door het Schoenmakersgilde: een kwaliteitszegel dat bevestigt dat Nederlandse schoenfabrikanten als Greve, Van Bommel en Van Lier het vakmanschap van Dinkelberg beamen. Deze merken hebben het label Meester Schoenmaker gesticht om de nazorg voor hun producten te garanderen. Als 21e schoenmaker van Nederland is Dinkelberg al sinds het begin één van de officiële Meester Schoenmakers. De formule die Henk en Jan fundeerden bleek een groot succes: ambachtelijk vakmanschap, reparatie en service, waaraan Peter en Jolinde Dinkelberg de verkoop van schoenen en lederproducten hebben toegevoegd. De vindingrijkheid van Dinkelberg heeft ons gevormd tot de exclusieve schoenenzaak en schoenmakerij die u vandaag de dag zo goed kent.

Van schoenmakerij tot volwaardig lifestylebedrijf.

De ambachtelijke schoenmakerij van Henk en Jan is onder het bewind van Peter en Jolinde uitgegroeid tot een modern lifestylebedrijf, gedreven door de liefde voor authenticiteit en kwaliteit. De combinatie van verkoop, service én reparatie wordt erg gewaardeerd door de trouwe klanten. Dinkelberg heeft niet alleen exclusieve schoenen en lederproducten, maar ook de beste onderhoudsproducten. De schoenencollectie wordt met de hand geselecteerd en gearrangeerd uit het aanbod van schoenenbeurzen in Milaan en daarbuiten. Naast een uitgebreide collectie aan unieke schoenen en de ambachtelijke schoenmakerij, beschikt Dinkelberg over een sleutelmakerij en een uniek aanbod aan riemen en accessoires, die natuurlijk perfect zijn te matchen met uw nieuwe schoenen. Tot slot heeft Dinkelberg een keur aan onderhoudsmiddelen, schoenencrèmes en inlegzolen op voorraad. De combinatie van vakmanschap, een exclusieve collectie, accessoires, sleutels en onderhoudsmiddelen maken Dinkelberg de schoenenexpert die het bedrijf beoogt te zijn.